HTML

Elindultam szép hazámból...

"Elindult egyszer világot látni, egy szőke kislány, úgy hívták Anni. Így szólt az apja: Már felnőtt lány vagy,indulj az úton, Áldásom rajtad"

Friss topikok

  • Trichterwinde: Hozzászólok, hogy lehet hozzászólva :) Jól mutatsz ott a bizottságban :) Pussssszi (2008.12.19. 13:02) 7 év után véletlenül átszúrtam a 2. lyukat a bal fülemen...
  • gepárd_: szia drága. ahogy te is tanulás helyett blogoltál, most én is szakdolgozatírás helyett kommentele... (2008.12.05. 13:53)
  • Pillangooo: hmmm az a kocsma bizony az a kocsma:))) hehe a kisalfold egesz jol dolgokrol ir, bar en talaltam o... (2008.11.10. 22:36) ettem quacamoles szendvicset!!!!!!:))
  • Pólya Úr: Ez egy szuper hír (mármint sokminden az írásodban, de most konkrétan a cseppkőbarlangra gondoltam.... (2008.10.22. 08:30)
  • egyszemmeggymag: nem is azért mondtam, hogy mi kell még, hogy miért méltatlankodsz, mert tényleg baromi sokszor has... (2008.10.15. 19:24) szókincs

2008.12.02. 02:10 Pillangooo

tudom tudom, hoyg lassan mar egy honapja em irtam... de mentsgemre legyen mondva, hoyg msot hajnali ketto van, nekem holnap 7kor kell tanulni, s most irok...legalabbis addig megprobalk amig el nem alszom...meg ebbol a kicist tobb mint harom hetbol amjdnem egy hetet nemetorszagabn voltam hehe...szal na azert anniyra nem is vagyok rossz:)

szal ha jol emlekszem vhol az utazos hetvegenel hagytam abba, amikor is mentunk brusszelbe, aztan pedig hága következett. nos brusszel nagyon szuper, nagyon tetszett. egesz nap setaltunk, lehet nezni kepeket a picasan, elmentunk az atomiumhoz is, ami hat anyg attrakcios meg amugy tok jol jol nez, de en belulrol azert tobbet vartam. konkretan nincs belul semmi, csak annyi hogy vicces erzes, hogy nagy gombocokban maszkalsz...de maganak a varosnak valoban van vmi megmagyarazhatatlan fenseges hangulata.

aztan jott a csiposszelesesos hága- a legemlékezesebb a tengerpart volt. ennyire hidegben meg voltam tengerparton, ewelina baratnomet konkretan betamadta a tenger, szegenyem tiszta viz volt utana...de el jatszottunk a odaat...maga hága amugy nagyon mas. tok modern, fura is votl,ennyi regi varos utan, egy ilyen modern helyet latni. a varoshaza a maga nemtudtammegszamolni hany emeletevel, vmi egeszen utopisztikus szajizt kolcsonzott.

Aztan jott a kovetkezo adag nagy attrakcio, a magyar vacsi. kepek szinten lathatoak. haaatt nagyon buszkek voltunk magunkra nem mondom. szereny lakunkban vendegul lattunk 17 embert... eloetelnek kaptak padlizsankremet (koszi kata) sozott paradicsommal, aztan gulyaslevest, rakottkrumplit, desszertnek meg palacsintatortat, konyakmeggyet, meg szaloncukort. hogy honnan szereztunk be enniy mindent, plust a kepeken lathato dekor dolgokat (mint magyra zaszlo, plsuz szalvetagyuruk) midneki informalodjon szuper csaladomnal:) , szoval a vacsi orultesen sikert aratott. mindenkinke felirtk a nevet egy kartyara, a maisk oldalra csupa hasznos magyar kifejezeseket, mint kocsma, palacsinta, pálinka, szeretlek, hogy vagy, egészségedre, - ezek alapján lettek csoportba osztva, mindenknek volt egy párja, szempont volt hogy nem egy nemzet tagjai, es utana kaptak egy tesztet kicsiny hazámról. hát ott aztán volt minden. 15 milliós lélekszámu országunkban már euro van, s nyertuk sorra a VH-kat, természesten szláv nyelvet beszélünk, és megboldogult Puskás Tivadar fedezte fel a C-vitamint... de most már legalabb tudnak dolgokat:) szal megérte sokat szenvedni, az asztal a kettonk matraca volt amit lehetett látni a képeken, utana persze vihettunk mosodába a lepedőket...:) mindneki megkapta ajadekba a kis magyar szalagokat, s mindenki nagyon orlt neki:)) magyar zene szolt (ákos rulez!) , s a dolog igazan meghatora sikeredett:) ugyhoyg nagyon bolodg voltam. esztu meg szuoer szakacs:))) a gulyasleves olyan finom lett, hoyg meg en is ettem belole:)

aztan mar jott is az ujabb kihivas, a Nemzetkozi Diakkonferencia Németorszagban, egy várkastélyban. keddtol péntekig voltunk ott. nekem pnetekn szoltak, hoyg nagyon szamitananak ram, s hoyg nekem kene prezentalnom ezt a programot maiben mi it részt veszünk, 150 ember elott a konferencian. hat hmmm...kisse meg voltak hatva... az az elso meghatodas utan jott az akutketsegbeeses, hogy uristen ennyni ember elott angolul bezsleni, meghat igy ugy amugy...szegeny koordinatotunkat az oruletben kergettem, de hal isten vegulis nagyon jo lsiekrult. osszevissz 5 percet kellett bezselnem, csinaltuk a duma ala egy nagyon jol siekrult diavetitest fotokbol. nagyon durva votl, mert a tanaraim, akik ott voltak, mind oda jottem hozzam, s gratulaltak, s azt mondtak, hoyg en voltak a legjobb.... jamerthogy minden jelenlevo suli prezentalta magat...:) maga a konfercia nagyon erdekes volt, voltam harom muhelyen - egy testbeszedes, egy pszichodramas,meg egy gyerekrajzos( pszichosoknak - a firkajatek nemzetkozi:) ), aztan meg voltam a grimm testverek muzeumaba, ami szinetn erdekes volt. megtudtam hoyg hitler a grimmektol eredeztette a fajelmeletet ( bar akkor ezek szerint vhol Nietzschenek is koze van a grimmekhez:) ) illetve hogy a meseiras mellett, szotargyartassal es nylevesszet is foglalkoztak... aztan persze volt mese resz is, ami meg mint tudjuk nagyon nekem valo volt:)))esik este volt nemet tanchaz, jottem idos nenik bacsik, es tanitottak minket a nagyon lassu nemet neptancra, ami tok poen volt, vegigtancoltuk az estet. meg hat az utolso este nagy party is volt...hihetelen volt hoyg tanaraink ott buliztak velunk, nem tudom otthon ilyen mikor lehetne... ja es plsuz poen, hoyg votl egy palyazta, hogy tervezzunk mi logot a konferencianak, es legjob logot fogjak a jovoben hazsnalni, s az eszti es az ewelina nyertek!!! borzasztoan buszkek voltunk, hogy masszivan ott hagytuk a labnyomunkat a konferencia padlojan:)))

amit most meg ygorsan, mert mar tenyleg leragad a szemem, hoyg tegnapn ujra voltam bursszelben a karacsonyi vasaron, ami pazar. ultem oriaskereken, meg ittam forralt bort.de azert nem tudom, szerintem a becsi meg minidg szebb...

kepek vannak leszenk is feltoltve, de most kidoltem.

csutortokon mar vizsgazom, innentl minden heten van vizsga, plusz hetfon prezentalni kell, amihez meg egy csomot kell forditanom hollandrol magyarra, aztan jovo penteken van a masik konferencia amin nagyn aktivan reszt kell vennunk, ott valszeg vezetn ifogok egy muhelyet...aztan hat beadandok otthora, meg itt is,emelett szocialis eletet is kene elni, emrt az emberek egy resz nem jon vissza januarra...es azt hiszem hoyg most igy nemjutott eszembe mindne, mert mar nagyon faradt vagyok...

szoval sry a passzivitasert, mindenki legyen megerto:)

pusszantas, az immaron ujra nem havas (de volt havas is) hanem esos csodavarosombol...

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://azancsuse.blog.hu/api/trackback/id/tr68799057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gepárd_ 2008.12.05. 13:53:01

szia drága.

ahogy te is tanulás helyett blogoltál, most én is szakdolgozatírás helyett kommentelek ;)

a hágai tengerpart nekem is megvolt egyszer, arrafelé vannak kipakolva a halászok, árusok, akik mindenféle tengeri herkentyűs levest árulnak? a hideg mindenesetre mindenképp minket is elkapott, de láttam olyanokat akiket ez nem nagyon zavaart, és zsörföztek a kifutó kompok között....

a belgiumi gulyáslevesemről meg annyit, hogy engem meglepett amikor elkezdték késsel villával enni, min valami jóbbféle pörköltet, de nálatok ahoyg olvasom sokkal jobban sikerült.

nézegetjük a képeidet rékámmal, és felváltva irigykedünk, hogy milyen szép helyeken járkálsz.

bocs h ilyen gyors voltam, de most én is kicsit passzív vagyok, mentatás náthás ágybanfekvés közben.

millió puszi, esős széphazádból

gepárd
süti beállítások módosítása